втрачене покол ння

Двадцятий рік, двадцятого століття
Хемінгуей, Ремарк і Томас Манн –
Вони жили у тому поколінні,
Яке утраченим назвала Стайн.
Писали твори у роки буремні
У полум’ї Всесвітньої війни
Й зневагу всю до нелюдської бійні
В своїх романах викрили вони.
Герої їх романів – люди сильні,
Що всі випробування у житті пройшли,
Що знають чоловічій дружбу ціну,
Що відданість й любов у серці зберегли.
 Їх Перша Світова вогнями не спалила
Й не остудила у душі тепло
І циніками їх зробити не зуміла,
Бо в серці в них лише добро жило.
Минають роки, змінюється світ
 У душу їх слова уростають корінням.
Написаний для нас цей заповіт
Утраченим, та не пропащим поколінням.


Рецензии