ЗызоIээжьэ

Си адэшхуэм и фэеплъу,
Къысхуэнащ фэ кIапсэ,
Ар и гупкIэм илъу,
Удзышэ кIуэрейт Хьисэ.
ЛъакъуйтI къыщIэкIэрэ э кIапсэм,
Езыр демыкIым пщIантIэм,
Хьэхуу стынукъым си «купсэр»*,
Дызэрепхри лIитIыр.
ПхъэшкIу зэрылъ фэ кIапсэр,
Къурэуэ мыгъуну,
Сыщымысхьу,
Дагъэ изогъафэр.
Абы ***й сыхъуну,
Си гум сщIэркъымэ щIэжиIэр,
Выфэм сыти ирикъуз,
Зэпычынукъым – зэи!
Сэ цIыху Iейуэ сызыхуэзар,
Си фэ кIапсэкIэ зэспхыфым,
ТIэу семыплъу къездзыхынущ,
Токмакъхэ я Iуащхьэжьым!
ЗэкIэ зызоIэжьэ,
Дунейм къэхъунум соплъыр,
ПхъэшкIур зэрыздзэжым,
ИIэкъым къэтIатэ.

*Купсэ - щIыхь зыхуащI, и фIыпIэ.


Рецензии