Светлана Донченко

Светлая память

 
                Папе.
            Помню и люблю.


Есть на свете земля,
Та, что дышит теплом.
Там растут тополя,
Там родимый мой дом.
Там цветут по весне
На могиле отца
В вековой тишине
Дивных два деревца.
Вишня справа в углу,
А сирень чуть левей,
Чтоб присевший к столу
Был под тенью ветвей.
Прилетает пчела
К ароматным цветам
Необычно светла
Память там, только там...





ПРЕВЕЛА НА БЪЛГАРСКИ: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

СВЕТЪЛ СПОМЕН

Има на света земя,
оная в която лъха топлина.
Там растат тополи,
там е  родният ми дом.
Там на пролет цъфват
на гроба на баща ми,
в тишина вековна,
чудни две дръвчета.
Вишня вдясно в ъгъла,
А люляка - във ляво,
зада коленича до масата
под клоните на сянка.
Пчела прелита
 към цветята ароматни.
Необичайно светъл
 Споменът е там, само там...


Рецензии