Чи ти не знала?

Чи ти не знала?

А чому ж ти полювала
Як що нікого не кохала?
Не знала ти, що карі очі,
Заплакані не сплять --
А нудьгують, аж до півночі?

Ти маєш карі очі.
Гріха таїти, тобі чого?
Як птах ти пхаєшся до всіх!
А так, в руки нікого, знай,
що ти не вскочиш!

Перетворити -- силу маєш,
Любого велетня в таргана.
Такогож ніколи не бажаєш,
Доля твоя, не так погана!
Чому ж полюєш, ти не знаєш.

Для тебе чорні брови --
Блакитний світ вкидають
В простори карих очей твоїх!
Таким чудовим чином,
Під твої ноги підкидають,
Серця уражених героїв,
Щоб ти знущалася над ними...

Робиж не так!
-- Ще маєш жаль в собі.
Та й карі очі хай пожаліють,
Хочаби трошенько того,
Кого кохати ще не вміють!


Рецензии