Не си забравен

ЮЛИЯНА ДОНЕВА

Аз често спомням си за теб, 
 Рязански поете.
И в твоя памят днес поставям
 туй нежно полско цвете.

Като теб аз благославям
зелените дъбрави.
И родният си край, аз няма
никога забрави.

За поляните ни родни
тъжа, макар безмълвно.
И твойте стихове народни,
разбирам аз напълно.

Не си забравен ти, Есенин,
 любими мой поете.
С поклон поставям в твоя памят,
туй нежно полско цвете.


Рецензии