Черепахи

Черепахи легіонів

Черепахи римського отряду
-- польового бою,
проти візантійського спокою,
стіну щитів підіймали...
-- Так вигравали долю бою...
 
Стріли пролітали,
З гори до низу впадали.
Ось так римляни, тоді,
із гір скоренько спукались.
А як внизу вже,
під щитоам своїм, зберігались.

Снаряди ревіли.
Смертельні удари лякали...
Черепахи, під защиту,
свої війська брали...
Ряд за рядом -- в такім стані,
заклик до перемоги
Самі в собі, легіони вибирали!


Рецензии