Надежда Тютнева

АПОСТОЛ О ВЕРЕ

Говорю ль слова горючие,
Иль пою хвалебный гимн,-
Продолжаю верить в лучшее,
Дух мой Господом храним.
Маюсь болью ли телесною,
Познавая тлен и прах,-
Не молитвою чудесною,
Верой буду на ногах.
Коротая будни серые,
Не лампадку разожгу,-
Воспылаю Божьей верою,
Как маяк на берегу.
Красота порой не светится,
В чреве истина горькА,
Но в грядущее так верится,
Будто в сердце льёт река.


***
  Превод на български:  Юлияна Донева
АПОСТОЛ НА ВЯРАТА

Говоря ли с горещи  слова
или пея хвалбедствени химни,
продължавам да вярвам в доброто,
моят дух Господ го пази.

Измъчва ли ме болка телесна,
позная ли тлен и прах,
не молитвата ми чудесна,
а вярата ще бъде  на крак.

В делникът къс и мрачен,
не кандилото  паля -
разпалвам вярата в Бога,
като маяк на брега.

Красота  понякога не свети
в утробата  на горчивата истина,
Но  в бъдеще, така ми се вярва
 ще потече в сърцето ми река.


Рецензии