К матери

Я мрію тримати тебе за плече
І руки твої цілувати.
О, скільки приємних на світі речей,
Моя найвродливіша мати.

За кожну хвилину, що колисала,
За пісні надвечір веселі,
За те, що печалі і смутку не стало
У чистій і вбраній оселі.

Я вдячний тобі на колінах
Співаю синівські пісні.
Твій голос до вух моїх лине,
І сльози збігають рясні.

Не може ріднішою бути
Ніяка людина мені на планеті,
Ніколи тебе не забути -
Ти - перша, як іншії треті.

Любов материнського серця -
Це те, що колись віддала.
Про ніжність з турботою йдеться,
Про зморшки твого чола.

Ти тихо прийдеш, бувало,
І сядеш тихесенько поруч.
Частонько отак сумували -
Я в центрі, а ти - ліворуч.

Ба більше, сиджу таким чином
Твоєю увагою п`яний.
Та, може, люблю без причини
Я матір свою - Тетяну...

07.04.2013


Рецензии