Тут чистота i прохолода

Жак Шапіро «Листяний ліс»

Тут чистота і прохолода,
Повітря свіжістю дзвенить.
Глибока зелень. Насолода
Гущавиною гомонить.

Усе в полоні листяному:
Дерева, трави і кущі…
А раптом Вітер, Сонце, Злива?
– Тут без Любові не пройти.

Старезні стовбури, укриті
Прадавнім мохом небуття,
Й плющем веселим оповиті…
Це – простір Радості, Життя.

Зелене царство промовляє,
Тріпоче, Світлом мерехтить,
Густим настоєм пригощає,
До себе вабить… Вічність…Мить…

14.04.2013


Рецензии