Не варто день у день себе жалiти

Не варто день у день себе жаліти,
Підтримувати жертвенність і гонор.
Не варто у подіях пліснявіти,
Ховатися в хвороби, заборони.

Не варто домагатися визнання
У натовпі, у влади, на чужині.
Не варто догоджати марнославству,
Забувши про зірки і Небо синє.

Не варто рік у рік себе гноїти
У праці, у турботах, у здобутках.
Не варто у образах сиротіти,
Чи скніти, загортаючись у пута.

Не варто будувати перепони,
Чи зводити кордони й застороги.
Не варто довіряти пустодзвонам
І уповати лиш на силу Бога.

Не варто мить у мить себе тримати
Лещатами законів, звичок, правил,
Не варто серце й очі закривати,
Коли Душа Любов і радість славить.

18.10.2012


Рецензии