У торбинку складаeш надбання

У торбинку складаєш надбання –
Чи уявні, чи справжні? А втім,
Все, що міцно мотузкою зв’яжеш,
Буде, звісно, твоїм, лиш твоїм.

Все, що візьмеш до серця, у руки,
Все, до чого Душа прикипить, –
Поведе у омріяне щастя,
Або болями занапастить.

Роздивляйся прискіпливо, ревно,
Все, що хочеш сховати в капшук.
Може, щось обійти обережно,
Не збруднивши ні честі, ні рук.

Не біжи на звабливі принади,
Зупинись, не ступай за межу,
Сміх і сльози тобі не завадять,
Якщо Долю шукаєш свою.

01.10.2012


Рецензии