Зляцелiся зорачкi...

Зляцеліся зорачкі дзіўнымі птушкамі ў вырай,
 падзюбалі неба, паселі праз дзіркі сачыць:
 чаму маладзік усміхаецца шырай і шырай,
 каго выглядае з-пад коўдры бахматай начы?

 Каму да світання спявае імгла калыханку?
 Куды накіроўвае ветрык пяшчоту сваю?
 І што за яліна расце пры хаціне ля ганка?
 І хто і нашто запаліў у акенцах агні?

 Усё ім цікава, усё незвычайна хвалюе.
 Вось толькі не ведаюць зоркі, што я давідна
 на іх цікаванне гляджу і таксама пільную –
 а ці не зляціць мне на шчасце ў далоні адна?

10.04.2013


Рецензии
сваю - агнi?

аутар, што з Вамi?

Махнач Сергей Юрьевсын   25.09.2015 12:24     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.