Ти народилась на Купайла...

Ти народилась на Купайла...
Ти,може,папороті цвіт?!
До цього дня не розцвітала,
     Чекала
Щоб я знайшов до тебе слід..?


Від інших схована надійно
На тисячу, чи й більше літ,
Ти стала ніжна й мелодійна
     В надії
Що я знайду до тебе слід..?


В лісах,де пращури кохались
Під затишком старих,мов світ,
Дерев,які з волхвами знались,
      Заждалась
Коли знайду до тебе слід..?


І я,по хащах непролазних,
Під плетивом  колючих віт,
Де навіть промінь сонця гасне,
       Відважно
Розшукую до тебе слід...


2 січня 1985 р.


Рецензии