Държа любовта на везни...

Забравям откъси от съня,
бързам, за любовта пиша.
Шепне ароматно пролетта...
аз не чувам и не дишам...

Неизбежните земни чудеса
аз тръпнещо в себе си тая.
Толкова нежност. До небеса.
Разкрива се моята душа...

Аз нося любов във рецете,
как се лее любов, страшно.
Държа любовта на везните
и да не я разсипя се плаша...




Я держу любовь на весу... 

Хосе Гваделупа Фернандес   http://www.stihi.ru/2012/08/21/3765

Забывая обрывки  сна,
Торопясь, о любви пишу.
Шепчет запахами весна,
Я не слышу и не дышу...

Неизбежность  земных чудес,
Задрожав, от себя таю.
Только нежностью. До небес.
Разрывает душу мою...

Я любовь на руках несу.
Как же страшно порой любить.
Я держу любовь на весу.
И боюсь ее уронить...


Рецензии