за да си

забрави, любима
моите думи, словата ми нежни,
не те обичах аз.
напразни били са нашите срещи
на тъничката  вейка живот.
не върти вечността любовта ни.
капризно дете е тази любов
на гара срещане - пътници двама.
забрави, любима
дървесен ход и стрелки застинали.
болест е в същност такава любов
като парченца чинии разбити
не казвай „аз всичко помня”,
не пий ликьора от вишни.
мумии са стиховете мои
безтълковни и болезнени.
забрави,любима
не би ми олекнало от това,
че помниш страстна жарта
на безумството вечния танц.

ти, просто бъди.



заБудь

Гена Герасим    http://www.stihi.ru/2013/04/04/9682

любимая, забудь
мои слова и нежность речи.
я не любил тебя.
напрасны были наши встречи.
на тонкой грани бытия
любовь не обретает вечность
любовь - капризное дитя,
двух пассажиров на вокзале встречность.
любимая, забудь.
деревьев ход и неподвижность стрелок.
любовь - болезнь и в этом суть
разбитых в дребезги тарелок.
не говори "я помню всё",
не пей ликёр вишнёвый.
стихи мне мумиё
в болезни бестолковой.
любимая, забудь.
мне легче от того не станет
что помнишь страсти жуть,
безумства вечный танец.
 ...
ты просто будь.


Рецензии
Росица, привет... С Новым Годом и Рождеством Христовым Тебя...

Гена Герасим   12.01.2014 06:36     Заявить о нарушении