Владимир Николаевич Гладышев - Жить без природы не

      ***

Я через день хожу на речку.
Жить без природы не могу.
Она близка моему сердечку.
Ищу покой на тихом берегу.

Сейчас зима, снега и холод,
Но рыбака всё тянет на реку.
Как  жаль,  что я  не  молод.
Далеко ходить уже не могу,


БЕЗ ПРИРОДАТА НЕ МОГА
Превод на български: Юлияна Донева

Аз през ден ходя на реката.
Без природата не мога да живея.
Тя ми е тъй близо до сърцето,
 на брегът и тих, покой намирам.

Зима е сега и сняг и студ,
но влачат се рибари към реката.
Как жалко е, че вече не съм млад
и не мога надалеч да ходя.


Рецензии