Питання про важливе

У вас я хочу запитати: про що людині треба знати,
Щоб жити гарно та без болю, щоби любити власну долю,
щоб не блукати, не шукати – свою чітку дорогу мати,
без роздумів і без вагань своє забрати без чекань?
Немає відповіді в мене, її не знає й рідна неня,
Не знає тато і бабуся, не знають мої кращі друзі…
Та точно знаю, в чом  не треба тримати душу як для себе:
В добрі не треба, в співчутті – нема спокою з ними в житті.
Любов – зайва справа (хіба що до себе), про дружбу – то думати більше не треба,
Чесність, порядність – теж зайві бувають: той просто живе, хто про них забуває.
Не хочу так жити – хоч так і простіше, і шлях свій знайду, хоч і буде складніше.
Та друзів забути, родину лишити – то горе, з яким дуже болісно жити.


Рецензии