Куз

           ***
Нихоят,дара-ю,тоглардан оша
Ховликиб келди-ю,сурон солди куз
Бир дарахт аклли-ди, шоша пиша
Магрур куздан уйиб, олди бир жуфт куз..
О,энди тамошо килар кур кузнинг
Конин окизиб зикрга тушишин
Кафтида уйноклар кузнинг кузини
Ках-ках урар, куриб килмишин..
           1
Яна куз!Куз келмокда, куз!
Муаттар-у,мушфик хавоси билан
Яна уз кучини, килмокчи куз-куз
Яна дилни кутгулар,уша алам..
Яна шоир..ютокиб-у,энтикиб
Хар лахзасин жилолашга уринар
Каламин, юрагин конига тикиб
Ёзар бехуш..узлатига суринар
Вох яна бошланди-я, ширин азоб
Булутларга кучди фикр саралаб
Туйгу деб, аталган, жирраки каззоб
Ханжари-ла келди,урхо-урхолаб..
"Эртарокми.."деб, чучиб пусар шоир
"Йук!Айни вакти!деб,гулдирар туйгу
Бошла дер,хар ишга самовот кодир
Бошлар..кузидан уйиб ташлаб,уйку..
              ***
              2
Кандай ширин-а, сулим мусаффолик!
Муаттар саболардан эркаланган!
Шафакданми-ей , куллари хиноли?
Ё юлдузлар бусасидан сайкалланган?
Шоир Ойнинг нарвонига чирмашиб
Япрокларнинг кат-катига сукилди
Хар бандига бардош тилаб,сирлашиб
Тукилган-ла, видолашиб уксинди..
Уксинма,дедилар, майин кикрашиб
Бизлар хам етайлик-да, орзумизга
Оламни гуллатиб куйдик карашиб
Энди бош урайлик, Она Еримизга!
Мадор булайлик унга кувват,мадор!
Ахир биздан содикрок, кими-ям, бор?
Бу олам чархининг ширин конуни
Ерда не-ки булса,Ердандур хумор!
Йукдур Ердан, лаззатлироги,йукдур!
Йукдур, Ердан, иззатлироги йукдур!
Шунинг-чун,самовот узи хам хуштор
Билар, Ердан мазамматлирок йукдур!
Багридан отилса, ок тилак охлаб
Самовот узи суйса,бошин силаб
Арзийди,пойига бош уриб,йиглаб
Кузингга суртиб,охиста боссанг, лаб..
            ***

            


Рецензии
ЗдОрово!...честное слово!

Игорь Груздев   04.04.2013 17:28     Заявить о нарушении
Благодарю за внимание!
Мира,добра и процветания!
Моё почтение

Муфаззал Ходжаева 2   29.05.2013 15:55   Заявить о нарушении
Весьма благодарна,сударь!
Поэт,в когтях бессонных ночей,качаясь от меланхолии чувств,с полуоткрытыми, слезливыми глазами.. тысячми раз згибая,разгибая
-хрустя пальцами..бродя по млечной.. в мучительных истомах-
в поиске невидимого лучика мысля..всего лишь, из-за маленькой лести..лелеяния души!И лишь, за эту лесть,сдаёт в скуке,жизнь-
молодость,красоту..

Муфаззал Ходжаева 2   29.05.2013 16:09   Заявить о нарушении