Одержимi буденним життям

Одержимі буденним життям,
Одержимі життєвими справами,
Часу відліком заколисані,
У вимоги і злість зашнуровані,

На умови й умовність нанизані,
І в закони й законність затиснуті.
Як піддражнюють гроші й досягнення!
І з Душею все наче узгоджено. –

Богу свічки вчасно поставлені,
Перехрещено лоба й потилицю.
Можна спати спокійно втомленим,
Можна вийти спокійно на вулицю.

Все, як слід. Все, як люди. Дотримано
Всіх умов і правил щоденності.
Все, як треба, та тільки Душі порив
Виривається криком болісним.

Угамуємо біль сполохано,
Щось для серця краплями приймемо,
Душу здавимо в крапку мізерну
І запхнемо у груди глибоко.

І долаємо Шлях. Й за кроком крок
Наближаємо Смерть і безодню.
Хоч приречено йдемо Життям без Душі –
Схаменутись не пізно й сьогодні.

14.09.2011


Рецензии