Я на припiчку сидiла

Я на  припічку   сиділа,
Від  морозу  п’ятки  гріла.
Після  довгої  дороги-
Приморозила   я   ноги.
Не  хотіла  їсти, пити
Лиш  би  в  теплому  сидіти,
Як  на  припічку  тепло!
Раптом дзенькнуло  щось  в  скло...
І забула  я  про  ноги-
Та  прожогом  до  порога.
І  питаю, хто   там  стука?
А  у  відповідь- ні  звука.
Стукав  хтось, чи  дряпав  скло-
Відповіді  не  було.
За  віконцем  темна  ніч,
Лячно  стало -я  на  піч.
Чи  не  Прокіп  той  п’яниця,
Що живе  через  вулицю?
Як  нап'еться  все  шукае,
А  чого. кого  не  знае.
Бо  за  того,  кажуть  шинка-
Утекла від  його  жінка.
Так  всю  ніченьку  й  не  спала,
Все  біду  якусь  чекала
Та  гадала  хто б це міг
Вранці  вийшла  на  поріг
І  сміятись  не  смішно
Посміятися грішно...
Клену  спасу  не  було
Гнувся стукав  дряпав  скло...


Рецензии