я внук селян..

Я  внук селян, і зрозуміло,
 Чому у снах бачу лани,
Сповитті щедро, житом спілим,
 І в цвіті білому сади.

Я в них частину свого серця.
 В юнацькі роки залишив,
І через те, душа так рветься,
Бродити в росах стиглих нив.

Під вербами у річки сісти,
Забути міста метушню,
 І дивлячись у небо чисте,
Згадати тих, кого люблю.

Що вже пішли у Божі ниви,
Щоб землю берегти з небес,
Що посміхаються щасливо,
У дзеркалах річкових  плес.

Я внук селян , і в серці мрію,
Життя закінчити в місцях,
Де древній дуб теплом зігріє,
Де пращурів священний прах.


Рецензии