Мен, севдим, сени

            ***
Мен, севдим,сени
ёлгиз,сени севдим
Чунки ёлгиз келдим,
ёлгиз,дунёга..
Бу ишкнинг,
        ута кучлилигин
                билдим
Чунки сехрлар ёгилди руёга
Куёш хам
        ках-кахлаб,кулиб юборди
Юлдузларнинг
          кучайтириб
                ишвасин
О,бу ках-кахда,
              шундай,
                сехр бор-ди
Чараклади борлик мехр-у,зиёси
Кирларни коплади алвон лолалар
Шалолалар тошдан тошга сакради
Булбуллар кучайтди ишкий нолалар!
Оппок олчазорлар ишким ёклади
Корли тоглар юксалтирди,оклади
Бутун олам куйидан булгач сармаст
Бизни хам..кафтида саклади
Билсанг,ишким осмоний,покизаси!
Бетаъма,бегина,савоб,гунохсиз..
Осмон узидан берган андозасин
(Ер лаззатли кийногидамас!)
Уз кийнокли лаззати-ла хисобсиз
Бунда на сен-у,на менинг айбим бор
Чунки у, изн сурмас,амр килар!
Шу амрига билсанг, олам узи зор
Шу амридангина,Мангу Умр колар!
Ана шу умрла,севолдим сени
Ёруг оламимни кузингга тикиб
Англадим,бу кучли туйгулар мени
Сенинг йулларингга.. сочган тузгитиб..
              ***
 


Рецензии