Не жартуй

Не жартуй

Не жартуй сам із собою,
Не ходи зимою без чобіт
-- Пальці можуть
свій кольор змінити...
Ти в лід перевернишся,
як стосовно й буде слідово.

Зима є зимою.
А ти -- Людина,
Шукаєш всюди собі спокою.
Задумайся отож!
-- Не варто боротися з бідою.

А руки зберігають рукавиці...
Сильний мороз,
переробить водія у пішохода;
А рукавичок не переможе
навіть найхолодніша зимова погода.

Ось тут немає місця,
для відвертості, ніяка незгода --
Чоботи зберігають ноги, так само,
як рукавиці зберігають руки...


Рецензии