Морето на Сент Мари от Ван Гог

А аз съм рибар,на риболов,
риба в плен на море пенливо.
Ти си слушала много истории
за моята мрежа щастлива.

Но истината, скъпа , разбери,
щастлив съм не от риболов,
от чара на приливи в Сент-Мари,
как вълните шептят в унисон.

Да! Аз обичам тихия им плач
от вятър, шеговито танцуващ,
буен в косите и душите наши,
безуспешно ни мотае и бута.

Но той, зает от ръце с мрежи,
не вижда гордото жълто сияние,
за нищо на света не се разделям
с околното синьо очарование.

Да не обичаш морската шир
щом  си под вълни от небеса
е просто каприз. За очите пир,
такава е Божия благодат!

И ти го виж и се наслади
морето на Сент-Мари!



http://www.stihi.ru/2012/11/06/6196

Море в Сент-Мари Ван Гога 

Разгадаев


А я рыбак, а я ловлю
 тугую рыбу в пенном море.
Ты много слышала историй
 про сеть счастливую мою.

Но правда, дорогая, в том-
я счастлив не от ловли рыбы.
Какие в Сент-Мари приливы!
Как волны шепчут в унисон!

Да! я люблю их тихий плач
 от ветра, что шутливо пляшет
 по волосам и душам нашим,
толкая в омут неудач.

Но он, хватая сеть из рук,
не видит гордый жёлтый парус.
Я ни за что не распрощаюсь
 с безбрежной синевой вокруг.

Не разлюбить морскую гладь,
когда живёшь под вольным небом,
и чумовая эта небыль-
такая Божья благодать!

И ты без устали смотри
 на это море в Сент-Мари...


Рецензии
СУПЕР!!!!! Очень здорово!!!! РЕСПЕКТ!!!!

Марина Алдон   28.03.2013 13:52     Заявить о нарушении