Максим Богданович, Темнота

Максим Богданович
Темнота
(Посвящается М. А. Кит-ной)

Я устал и промок. Догорел мой ночник.
Над землей — пелена, в душу сумрак проник.
О, как пусто в душе! О, как холодно жить!
Но вот небо прорезала молнии нить,
Осветила мне образ Христа... его крест...
Я душою горю, и как будто воскрес.
Только что ж так недолго сверкала она?
Снова мрак вокруг. Ночь, как прежде, темна.
Не глядит на меня светлый образ Христа.
Над землей пелена и в душе пустота.



Максім Багадановіч
Цемень
(Ахвярую М.А.Кіц-най)

Я сяджу без агню. Я стаміўся, прамок!
Над зямлёю - імгла, у душы маёй змрок.
О, як пуста у ёй! О, як холадна жыць!
Але вось цераз цемень маланка блішчыць,
Асвячае мне вобраз Хрыста... яго крыж...
Ажываеш, здаецца, душою гарыш.
Але толькі чаму ж так малы гэты час?!
Зноў навокал цемнь. Свет зірнуў і пагас.
Не глядзіць на мяне ясны вобраз Хрыста.
Над зямлёю імгла, у душы пустата.
[1909]


Рецензии