Аз съм за себе си

Аз съм за себе си Бог и Сатана,
душа до дъно цяла пред вас ще излея.
Сърдечна болка в стиха ще оставя,
ту като Дявол, ту като Ангел се рея.

Като пророк гледам в далечината,
за живот отдаден в стих не съжалявам.
Не намирам разпятието на земята,
със смъртта си в контур се венчавам.

Но с мене няма да умира моят стих,
а с душата ми ще си отиде в облака.
С гръм напролет в топлотата чиста, 
ще поят земята сълзите от болка.



Я сам себе и Бог и Сатана

http://www.stihi.ru/2012/10/13/2337
Александр Юрчев   

Я сам себе и Бог и Сатана,
Всю душу изливаю вам до дна.
Боль сердца я стихами отдаю,
То Дьяволом, то Ангелом парю.

Я как пророк заглядываю вдаль,
И жизнь отдать мне за стихи не жаль.
Не находя распятье на земле,
Со смертью обвенчаюсь я в петле.

Мои стихи со мною не умрут,
А в облака с душой моей уйдут.
И чистотой весенних тёплых гроз,
На землю возвратятся болью слёз.


Рецензии