Автопортрети

В прозрачните си мисли
се оглеждаме
и рисуваме автопортрети.
Поскъпнаха и способите
в детайлите,
но старателно
или небрежно в замах
дори без усилие
и без страх
добавяме и по някой щрих
всеки час, всеки миг
и във всеки нов стих.
И това е забавно-
каква ти скука-
от живота си
да направим изкуство!


Рецензии