И той...

И той ми каза – Самотата
на облак повече прилича.
Узрява в мислите ти бавно,
вали внезапно и се свлича
като порой, а после в мрака
ти  дълго, премаляла, дишаш…

И той ми каза – Не сънувай,
не ме очаквай да потропам.
Аз нося в шепите си облака,
и те обичам буреносно.
Не е любов, не е омраза,
а само шепот на циклони.

И той ми каза – Онзи прилеп
който драска по стъклото.
нощем с кривия си нокът,   
това съм аз, ала не помня,
защо пред твоя дом  се спирам
и моля се при теб да вляза.

И той ми каза – Като кост съм,
защото съм неверник черен
и полудял от ревност трън.
Но ти вратата не залоствай,
потеглил съм  да те намеря
...и остави ме да поплача вън.


Рецензии
Здравей, Вал!

Алекс Вега   24.03.2013 20:15     Заявить о нарушении