Дишай

Дишай, Любов! Прегърни ме и дишай,
даже когато ти пари в окото!
В мъртвото време, в човешката киша
стискай зад зъбите здраво живота!

Знам, че те стягат с хиляда каиша
грозни съмнения, страшни дилеми -
всичко е временно, чуваш ли! дишай,
глътката вяра преди да ти вземат.

Целият свят без любов е излишен!
И ако вече не можеш нататък,
дъх ще поема и двойно ще вдишам...
Ти от живота ми пий без остатък.

Нека те има - потайно-вълшебна,
луда и глупава, сладка измама...
Ако светът бе възможен без тебе,
Господ не би го направил за двама.


Рецензии