Абага

Тик бер генэ тапкыр гомерендэ,
Чэчэк ата  дилэр абага,
Курер очен шушы гузэллекне,
Барам эле,барам янына...

Матур итеп анын,чэчэк аткан чагын,
Ничек кенэ итеп белим сон?,
Телэгэн телэгем минем утэр очен,
Чэчэклэрен ничек курим сон?

Тонлэ чэчэк ата дилэр абаганы,
Ничек куркмый керим урманга?
Сихри яктылыгы бэлки юл курсэтер,
Мине котсэн бягрем эгэр син анда...

Бэхетнен тубэсе куккэ тияр эле,
Хыялларым ашар тормышка,
Абагамы сине,булэк итте мина?
Чэчэк нурын биреп язмышка...

Шушы абаганын,матур чэчэгедэй
Якты булсын безнен гомерлэр...
Абагага килеп башым иям эле,
Кабул булды минем гозерлэр...


Рецензии