Другу даргинцу

(другу Абубакру Магомедову)

Приветствую тебя,
          даргинец дорогой!
Всё радуюсь безмерно нашей дружбе.
Слова ищу,
        чтобы воспеть её такой,
Но слов не нахожу достойных боле.

Я каждый раз спешу,
          чтоб свидеться с тобой,
Хотя недавно были вместе. Всё же…
И вряд ли кто
        мне встретится другой,
Что так способен подружиться тоже.

Август 2013 г.

_______________________

ДАРГАН ГЬАЛМАГЪЛИС
  («ДРУГУ ДАРГИНЦУ»)
      (гьалмагъ Абубакр МяхIяммадовлис)

Ассалам-гIялайкум,
               дарган, ахIерси!
Шадлира ну хIекьли гьалмагъдешличи.
Илдас деза барес
              дугьби дургулра,
Аммаки лайикьти даргес хIейрулра.

Даим гьалаклира
             хIечи ну ваэс,
Камси гьалар дархли сарри. Биалра...
МажахIят наб цархIил
                гIур къаршиикес,
ХIуван гьалмагъикес набчил виэсси.


Рецензии