Ако ти ще...

если ты будешь

Пэпел Роуз


Если ты будешь грустить
За стеклянной звездой,
Что же останется мне...
Чай на столе с потертой клеенкой,
Черно-белая кинопленка пошлого ретро,
Прошлое где-то...
Если ты будешь грустить
За отравленным светом,
Что же останется мне...
Веры хоть каплю б,
Каплю надежды,
Скроить разноцветный ноябрь,
Бусы и ленты осени теплой
...
Если ты будешь молчать,
Там, просветленный в туманности,
Номер которой совпал
С телефонным...
Что же останется мне?...

http://www.stihi.ru/2013/03/18/12500


Ако ти ще...
(Свободен превод)

Ако ще тъжиш
за стъклената звезда,
какво ще остане за мен…
Чай на масата със стара мушама,
ретро филм, чернобял,
от някакво минало…
Ако ще тъжиш
за отровената светлина,
какво ще остане за мен…
Капчица вяра поне,
малко надежда,
че ще скрои този пъстър ноември
есенни топли премени…
...
Ако ще мълчиш,
там, просветващ в мъглата,
номер, който съвпадна
с телефонния…
Какво ще остане за мен?


Рецензии
Ласка, мне очень лестно, спасиб огромное*) в таком варианте я ещё не звучала*)

Пэпел Роуз   22.03.2013 16:38     Заявить о нарушении
Радвам се, че одобрявате, Пэпел Роуз! :)

Ласка Александрова   22.03.2013 17:44   Заявить о нарушении