Ишк нима?

           ***
Ишк нима?
    бир умр,
        киздирувчи нур!
ёруг
     оламингни
       ёруглаштирган!
Нафас-у,
      хавас-у,
        энг ширин шуур
араз-у,
     нозларини
           калаштирган..
О.
 аразласа,
     дунё остин, устун!
Гуё,
   ой,
     куёш,
       юлдузлар
               гаразда
Дунёинг,
    ёкиб юборар ,
             бус-бутун
Худо асрасин-а,
         ишкни араздан!
О,
  агар
     эркалансами
               химрилиб
гуё, ер,
   осмон
      ракс тушади
                бирга
Кулгилар,
     дилбар куйларга
                йугрилиб
ширинлик-ла,
          урар
            олтин турига!
О,
 бу
    турнинг ичидаги,
                макрлар!
утли-утли
     пичирлар-у,
                кикирлар
Буйлатмас,
      уздан бошка
                алам,
                гамни
куш
   юраклардаги,
          дукр-дукрлар..
     ***


Рецензии