Не бурчы

Не бурчы без перадыху!
Бурчанне хутка абрыдзе.
Хай не будзе ў жыццi лiха -
гумар да лепшага вядзе!
Не ўпiкай сябра, не трэба,
усе нягоды кiнь у жарт.
Папрок не кавалак хлеба -
чалавек гумарам багат.
Пажартаваў, як выпiў чарку,
настрой бадзёры i азарт.
I вяселее цянеш лямку
i знiк жыццёвых хмар разлад.


Рецензии