Довженк вська Десна

Хай Довженківська слава співуча
Розлетиться над світом усім!
Хай славетна його Біла круча
Дасть наснаги і сили мені!

Я ступатиму кроки тихенькі,
По сипучих та білих пісках,
А над косами сосни зелені
Пануватимуть в світлих думках.

Я нестимусь у рай той пахучий,
Де буяє зелена трава,
Стану з вітром духмяним на кручі
Про тебе, Десно, пісню співать.

Як ти очі мої чарувала,
Як шуміла ти разом з дощем,
Понад берегом хвилі кидала,
Загравала з розквітлим кущем.

Твоя музика лине до серця,
Спів краплинок розтопить мене,
До тебе моя пісня несеться,
До тебе моє серце іде.

На руках я пісок твій тримаю,
Наче білу нарядну фату,
Що лоскоче мене і спадає,
На твою придеснянську траву.

Обнімаю твою чисту воду,
Наче й ти обнімаєш мене,
І шукаю в собі я ту ноту,
Як все ж заспіва для тебе.

Умиваєш мені  ти обличчя,
І так чисто у серці стає,
А в очах наче темною ніччю
Зорепад від краплинок іде!

Я зриваюсь з твоїм кришталем,
І вдихаю з тобою повітря,
І ось раптом так різко з грудей
Виривається пісня-молитва!

Хай Довженківська слава співуча
Розлетиться над світом усім!
Хай славетна його Біла круча
Дасть наснаги і сили мені!


Рецензии