Порiвняння

Ріка широка, але сил не має,
Вода у каламуті загниває.
Тече із гір малесенький струмочок,
Вода джерельна… Тут напитись хочу!

Засіяні поля до небокраю.
Час урожаю—плід не дозріває…
Маленька грядка, всі рослинки в ряд;
Вродила в тридцять, в шістдесят, в сто крат!

Палац величний в полум’ї горить,
Солома, дерево в вогні зникають в мить…
Малі будівлі—диво—не згорають!
Коштовні камені та золото в них сяють.

В служінні, у молитві, у роботі
Ми діємо по духу чи по плоті?!
Долаючи важку земну дорогу
Шукаєм славу ми собі чи БОГУ?!

18.03.2013. Галина Левицька


Рецензии
В останньому куплеті в другому рядку так і хочеться сказати ПО плоті.Вибачте. А за смислом - згодна з Вами. З повагою, Аня.

Анна Лындина   18.03.2013 22:15     Заявить о нарушении
Аня, щиро дякую))) Це тут випадкова помилка... Вірно:ПО плоті! Дякую за вашу увагу і зауваження. Щедрих Божих благословінь)))

Галина Левицкая   29.03.2013 00:31   Заявить о нарушении