Моят живот в битка със себе си

Моя жизнь это битва с собой  http://www.stihi.ru/2012/02/17/6540
Александр Юрчев

Моя жизнь это битва с собой,
Каждый день продолжается бой.
То проснётся во мне чёрный Бес,
То спускается Ангел с небес.

И так длится уже много лет,
Никогда не наступит просвет.
Лишь кровавая бойня Богов,
Не избавится мне от оков.

Здесь не сможет никто победить,
С этим буду всю жизнь свою жить.
То как Ангел парить в вышине,
То как Дьявол купаться в вине.





МОЯТ  ЖИВОТ  В  БИТКА  СЪС  СЕБЕ  СИ

Моят живот е битка със себе си,
Продължава борбата всеки ден.
Ту се пробудят у мен Бесовете.
Ту се спусне Ангел небесен.

И така нижат години часовете,
няма да настъпи просветление.
В кърваво клане на Боговете
окован съм и няма спасение.

В това никой не е победител.
Цял живот така ще си живея.
Ту като Ангел високо издигнат, 
Ту като Дявол се къпя във вино.


Рецензии