Евгений Онегин А. С. Пушкин

          ***
 Ута кибор,аслзод тогам
 Дардга чалинди,ётиб колди
 Ногахон ёприлиб келган гам
 Кадр кийматин билиб олди
 Касал ёнида тун-кун халак
 Бир кадам жилмаслик азобин
 Бошга тушганлар билса керак
 Айникса,дори ичирмокни..
 Уйкусираб-у,гижиниб,тажанг
 Беморга мултираб,ичинг еб
 Хурсиниб,дейвериш, эх,аттанг
 Охир,Худо,бир ёклик кил,деб..
            2
 Шу уйлар,билан от уйнатиб
 Чанг-тузонда келарди йигит
 Аллох амридан боши котиб
 Олмокчи булиб, сунгги угит
 Билинг шу-роман кахрамони
 Руслан ва Людмиланинг дусти
 Айтай,исми-Онегин уни
 Таништирай ,кушиб кам-кустин
 Тугилгпн,Нева киргогида
 Балки,сизга юртдош ё таниш
 Мен хам булганман ёш чогимда
 Шимол менга мос келмаганмиш
 
 Давоми бор 
 

 
 
 
 


Рецензии