Ти не п вень

Ти не півень

Не співай,
як ти не півень!
Дай місце зозулі...
Вона розбудить серце твоє;
Й поклювати зможеш ягідки тоді,
та й курочки згадають тебе.

Не ставай на місце півня!..
Хоч і вкрадеш його ім’я,
ним не змозеш бути ти ніяк.
Крил немаєш,
на сідало не вилітаєш;
томуж як півень і не співаєш...

Не співай,
як ти не півень!
Крил півня ти не маєш.


Рецензии