Тун ва рух

        ***
 Тун,бугун алжирар,телбараб,мажрух
 Кимнидур излайди,махзун хаёли
 Ногох ром этар пардай учятган рух
 Аста якинлашиб,сурди ахволин
            ТУН
 Вох,сенми?
        Чикарувдилар улдига..
 Шукр-а,куришдик
                Дея хурсинар
 Рух кикирлар ширин,жилмайиб кулар
              РУХ
 Ох, туним,сирдошим,куз ёшим,тогим
 Сен учун тирикман,кимлар-чун,улдим..
 Сендан бол тотганман,кимлардан огу..
 Сен билангини мен,яйрадим,кулдим
 Сенгина,эркалаб,кучиб,суярдинг
 Куз ёшим артиб айтардинг афсона
 Шошиб ёзардим-у,узим куярдим
 Бу афсона хуружидан девона
 Гох хазин,гох латиф куйидан карахт
 Юлдузларнинг бир-бир, кузин упардим
 Кизганардим Уни.. шипшиб ёлгон ахд
 Хатто мохни чохга, тикиб куярдим..
 Карогин асрардим бало казодан
 Киприк найзаларин учин уткирлаб
 О,илтижо килиб Ер-у,осмондан
 Илохий мехринг тут, дердим ёхулаб
            ТУН
 Биламан,бор азобларинг,биламан
 Синганин хам синмаган буйнинг
 Вох,куйиб кетаман-у,гох куламан
 Ишк деган пуч ёнгокка тулган куйнинг
                РУХ
 Билмам, узим хам, билмам нима булган?
 Юрагим тирс этиб, дарз кетган бир кун..
 Билганим,Аллохнинг амри-ла,булган
 Синовларида дардлари яширин..
 Балки бу, унга хам тушган бир назир
 Аллохдан,рухин поклаш учун?
 Ахир иккимизда не гунох ахир?
 Билдирган булса уз амри-ю,кучин!
 Балки бу Осмоннинг бир шуълачасин
 Кузимизда аксин куриб колдикми?
 Ё ишкга ташнамиди юракчаси
 Сураганмиди,етдими,толдими?
               ТУН
 Бале,доно сузларингга койилман!
 Гарчи узингни хуп, ёмон курсам-да
 Кани кулдан келса, кузинг уйиб ман
 Рухингни ёкиб,кулинг йук килсамди
               РУХ
 Ол-е,мен сенга не ёмонлик килдим?
 Сени хасратдошим,дустим деб билдим
 Мутдок уйкусиз..
               ТУН
 Ба-ас!Ярамни яна янгилама!
 Бир сенга куч етмаганим эслатма!
 Эсингни танибсан-ки,чакчайволиб
 Ёзганинг ёзган-а,хечам уятмай
 Туккан онангни-ки,гапин килмадинг
 Хеч кимсани назарингга илмадинг
 Улармидинг, одамлардай яшасанг
 Улиб хам менга хеч, тинчлик бермадинг
 Шурли онанг, одам булгин дея
 Йиглаб-йиглаб охир улиб кетди-я
 Эрингни-чи-чи.эрингни..болангни-чи?
 Барини кузингга мултиратдинг-а..
               РУХ
 Э-Э..у зурлик билан булган нарса..
 Нима килай, ундан маза топмасам?
 Нима килай, калам-ла нафас олсам
 Айримасин десам,хатто-ки улсам..

  Давоми бор
             1

 
 

 


Рецензии