Вона була вiрним стражем

Вона була вірним стражем
І Ангелом-охоронцем,
Тримала редути, до сказу,
Вкривала від Вітру і Сонця.

Життя на долоні поклала,
З довірливістю простягнула.
Чи, може, колись жалкувала?
– Ні разу не дорікнула.

Вона турбувалась, як мати
За найдорожчу дитину.
У неї бували свята,
Бували щасливі години:

Коли, не у неї, – у нього
Складались дні в перемоги,
Коли до нових здобутків
Йому вистелялись дороги.

Вона на Землю спустилась,
Щоб бути відданим стражем,
Прийняв, як належне, вірність…
На Небо подалися разом.

11.03.2013


Рецензии