Хижрон

          ***
 Хижрон,
 нега,
шунча каргалган?
 Нахот,
лаънатларга
 яралган?
 Шуми,
      бардошининг
                киймати?
 Минг йиллик
гамни кутаролган
 Ахир,
 хижрон
 булмаганда ишк
 Хунига
 ким
умр берарди?
 Азоб-у,
кийнокка
тулган рашк
 Куйини
, ким хам, тингларди?
 Хижронни
 каргама,
хижрон ишк!
 Аламли,
аччик лек,
 ута хуш
 У котиб,
кузларингга
ботиб
 Юрагингни,
 килмокда
 тафтиш..
  ***
            ***


Рецензии