До журавля...

Початувати б сонцесхід,
Пірнути в його прохолоду,
Забрати б відра і - в похід!
До журавля…По воду.

Чекають там мене тополі!
До них я  ніжно усміхнуся,
Прошепочу я  білостволим:
«Вітаю! Я вже повернулась...»

Я привітаюся з водою,
І як у дзеркало вдивлюся:
Побачу хмари з синявою,
На своє личко задивлюся…

Про це я мрію на досвітках
Чи в надвечір`ях калинових,
Коли лягає сонце  в   вікна
На поверхи в новобудовах…


Рецензии