Жнива

              Згадалося про давнину,
              Як жито жала у війну. 
              Як палец втяла боляче
              Аж кров на колоски тече...

             Все  з пальца капало, текло,
             А сонце з неба так пекло.!
             А за невмілії труди-
             Криваві по стерні сліди...
             
              Шукала чим перев’язати,
              А нічим  треба жито жати.
              І жала, і  снопи в’язала
              Жаль заробітку було мало.

             Я пальця  мало не відтяла
             Тому, що жито вперше жала.
             Було мені тринадцять літ-
              На все життя зостався слід.

             Від жнив мені зостався шрам,
             А серп здаеться й досі там.
             Його  за стріху як заткнула
             Та назавжди  про те забула


Рецензии
Очень трогательное, нежное произведение! Трогает до слез. Сердечное Вам спасибо за эти проникновенные строки!
Будьте счастливы и здоровы.
С уважением и теплом.

Илья Снегирев   12.01.2014 13:38     Заявить о нарушении
Илья.если Вас мои стихи тронули до слёз-то меня
обрадовали до слёз Ваши рецензии.Отже в Новому роц1
бажаю Вам Щастя!На все добре!

Лисняк Лидия   12.01.2014 15:59   Заявить о нарушении