Куй-а, куриб кетсин, дунёни иши

          ***
 Куй-а,куриб кетсин, дунёнинг иши
 Нукул чигал, бош огриклар, килмиши
 Гох узиям, узидан, чикиб кетар
 Деб,мунчаям куп-а,югур елищим
 Одамга нима керак ахир узи?
 Мана Ер, мана Кук,гуркираяпти!
 Чараклатиб куйди минглаб юлдузни!
 Ер неъмат беряпти..на гудраяпти..
 Одам-чи?Мудом норози,норози!
 Хеч нарсадан нотавон кунгли тулмас!
 Бор ахир,
       хар нарсада
                тош,тарози!
 Бор жонзот
           англаганни
               у англамас!
 Эх,одам-а,одам!Уйлаб бос кадам!
 Юз уйлаб бир суйлаб, куйгил дамодам
 Ахир умрингни хам,улчами бордир
 Нетар,соз уткизсанг,бу ганимат дам?
 Кара-я,оламнинг,гузаллигини!
 Муаттар елларнинг,мазалигини!
 Ер-у, Осмоннинг бир-бир-ла суйишиб
 Сочятган хисларин, асаллигини!
 Ана,
    Кук малаги
             Куёш
               уйгонди!
 Оташ кузларини
           очди порпираб!
 Ер бу тафтдан
           эриб-эриб
              тулгонди!
 Ва у хам
      куркин
        куз-кузлар
              яркираб!
 Ана тоглар,салобатли,ок корли
 Шаршара-ю,булокларини тутар
 Ям-яшил даралар куйлайди, торли
 Факат эзгулик акс-садосин кутар!
 Кара!Гулзор-у,
            лолазор
                хуснини!
 Эллар орзулаган сехр,фусунин!
 О,бир бор шу юртни куриб жон берсам
 Деган армони-ю,армонин хунин!
 Эвох!Мана Кукда,эрка камалак
 Атлас куйлагини хилпиратади!
 Анвойи гуллар гирдида капалак
 Бир кунлик умрин унга бахш этади!
 Уфкнинг
     лов-лов пориллаб
                кизариши
 Итоат,
     шукронадан
               балккан
                хаё!
 Уша шармли
           дудокларнинг ёниши
 Ёркин келажакка
             эмасми
                маёк?
 Куй-а,куриб кетсин,дунёнинг иши..
 Уйна,кул,эртани килма ташвишин
 Эртани факат пок калб еткизади
 Билсанг бас,тинчлик,омад,бахт сурашни!
 Ха,биргина оппоккина,хур тилак
 Шунака кучга тулдирар-ки,билак!
 Тогни урса талкон килишга кодир
 Бир силкиниб
            сехрга
                тулар
                юрак!
 Куйдира бошлайди,жаъми иллатни
 Гараз-у,мараз-у,нахс,касофатни
 Кукларка кутармок учун миллатни
 Маъвода хам, кира бошлар офатни!
 Куй энди, кунгил кучаларини,куй...
 Куйиб куйсанг,кунгил кургур не килмас
 Елкангдаги фаришталарингни суй
 Шайтоннинг иши доим борса келмас...
 Одам! Тур!Силкиниб,калбингни покла!
 Яхшилик килавер,яхши ният кил!
 Киндик кон томганга, садокат сакла!
 Бил,шудир,шудир,икки оламинг,бил!
              ***
 
 
 
 


Рецензии