Затемнення

Я п'ю в таємній давній ворожбі
Моркв'яний смак німого сподівання.
В мені зійшлись в нерівній боротьбі
Затемнення і місячне світання.

Моє сумління - сильний токсікоз.
Чи можна утекти стрімглав від себе?
Я кожен день вживаю, як наркоз,
Твій теплий погляд - більшого не треба.

І це тепло потрохи плавить лід
(з закритими очами бачу зорі).
Чи візмешся знайти таємний слід,
Утримати мене в своїх долонях?

Я помиляюсь, мабуть, знов і знов,
(навіщо людям нерозумне серце?)
Я знаю. Тут ні слова про любов.
Але я вже не знаю, про що йдеться.


Рецензии