Одам

Сени яратди-ю, табиат
Кузатиб турди,хар кадаминг
Синаш-чун йул берди,паст-баланд
Етармикан,дея чидаминг!
Турт тарафга куйди,турт сукмок
Уям илон изидай хали
Кукда яшин куйди гулдирак
Ерга довул-у,дул,жала!
Нима киласан?Килоласан?
Етарми йул топмокка онгинг?
Кай сукмокка, оёк куёласан?
Кай тарафда, сенинг бахт тонгинг?
Босмокчисан..Тухта! Хой тухта!
Унг-у,чапга,оркага хаммас!
Оёкларинг тугрига никта!
Бахт-тугриликда,уч ёндамас!
Уша тугри,ойдин йулингда!
Орзулар, ястаниб ётибди!
Унинг калити, имонингда!
У алёрин, айтаётибди!!
         ***


Рецензии