Три

В моїй молодості три кохання:
Безперспективне, Вічне і Недоречне.
І ціна мідний гріш усім намаганням
Довести, що духовний занепад безпечний.

Паста ручки смакує як банальний галас
Про міщанську любов до несправжнього жалю.
Піднімайтесь на цей паперовий плац,
Я ж бо вперше в житті про кохання співаю.

Вічне завжди було, хоч не завжди палало,
Вічне з трьох найвідвертіше й чесне.
Зашвидке, завелике і в ньому замало
Місця сумнівам. Вічне кохання небесне.

Дуже дивне й непевне Безперспективне.
На руках знову запах її волосся.
Може, скоро воно з нас одному обридне,
Бо несе лише біль і образу. Так повелося.

Недоречне. З цим особлива справа.
Воно тисне на мене. Але недостатньо міцно.
Воно є і його немає. Моя примара.
Воно солодко тягне, але залишає присмак.

Три натхнення, наче коштовне каміння.
Почуття гріють пальці як завжди мерзлі.
Я людина егоїстична і меркантильна:
Загорніть усі три, будь ласка, тільки по черзі.


Рецензии