Врятуймо свiт Екологiчне

Якщо побачиш – хтось з людей
Сміття шпурля на землю,
І сам повториш вчинок цей –
Землі ти будеш нелюб.

Якщо ти виплеснеш хоч раз
У річку кухоль бруду,
Що хочеш пити у той час –
Водицю чи отруту?

Щоб радість завтрашнього дня 
Зумів і ти відчути,
То бути чистими Земля
І небо мають бути. 

Якщо зламаєш хоч дичок,
Хоч вирощену гілку,
Подумай, скільки гілочок
Не виросте довіку.

Якщо віднайдеш навесні
Ти пролісків поляну,
Не рви тих красенів лісних,
Милуйся до нестями!

Щоб радість завтрашнього дня 
Зумів і ти відчути,
Квітучою уся Земля
Щоранку має бути. 

Якщо почуєш: пташеня
Пищить, бо кіт полює,
Звірка негайно відганяй,
Хай молоко куштує!

Якщо зумієш захистить
Комаху і дитину,
То зможеш ти перетворить
Себе в людину сильну.

Щоб радість завтрашнього дня 
Зумів і ти відчути,
То заповідником Земля
Усюди має бути. 

Врятуймо світ: моря, ліси,
Живі істоти поряд,
Первісність райської краси,
Щоб не зазнати горя!


Картинка из Инета.


Рецензии
Подписываюсь под каждой строкой, ибо хочу, чтобы и дети, и внуки, и правнуки, и прочие наши пра-пра... жили на этой планете и радовались каждому дню!
С уважением и благодарностью за раскрытие злободневной темы!

Светлана Поливода   17.03.2013 23:41     Заявить о нарушении
С благодарностью и уважением - в Прощёное воскресенье! Да простит
нам Господь вольные и невольные обиды, нанесённые близким, друзьям и
даже недругам!

Елена Швец-Васина   17.03.2013 23:44   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.