Ян Твардовскiй - Не так не так

ks. Jan Twardowski
N i e  t a k  n i e  t a k

Moja dusza mi nie wierzy
moje serce ma co do mnie watpliwosci

moj rozum mnie nie slucha
moje zdrowie ucieka
moja mlodosc umarla
moje fotografie rodzinne nie zyja
moj kraj jest juz inny
nawet pieklo zmylilo bo zimne

nakrylem sie caly zeby mnie nie bylo widac
ale lza wybiegla
i rozebrala sie do naga

***

о. Ян Твардовскій
НЕ ТАК НЕ ТАК

моя душа мені не вірить
серце моє мені не довіряє
мій розум мене не слухає
здоров’я моє потихеньку втікає
моя молодість вже відійшла
не живуть фотокартки родинні
моя батьківщина вже інша
навіть пекло не те бо простигло

прикрився я сором’язливо від очей чужих
але сльоза просочилась
та й видала мене з головою

10.03.2013


Рецензии
щось від японців мені вчулося у цьому вірші...

Олись Лапковский   19.05.2013 20:48     Заявить о нарушении
Можливо цей католицький ксьондз мріяв в юнії літа про місії в Японії? ))

Августина Остров   19.05.2013 21:02   Заявить о нарушении